Чешкото външно министерство извика вчера руския посланик в Прага, за да

...
Чешкото външно министерство извика вчера руския посланик в Прага, за да
Коментари Харесай

Чехия поиска пълни компенсации от Русия за взривовете от 2014-а

Чешкото външно министерство извика вчера руския дипломат в Прага, с цел да му предяви настояванията на Чехия за цялостни обезщетения от страна на Русия на вредите от гърмежите в хранилища с муниции през 2014 година, за които се допуска, че са дело на съветски шпиони, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Заместник-министърът на външните работи Мартин Смолек връчи на дипломат Александър Змеевски дипломатическа нота, " в която се акцентира, че по интернационалното право Руската федерация носи отговорност за причастността си към детонациите в хранилища за муниции във Върбетице през 2014 година ".

Чешкото държавно управление съобщи на 17 април, че разполага с доказателства, че двама чиновници на съветското военно разузнаване са взели участие във взривяването на складовете, при което починаха двама души. Русия отхвърля да има нещо общо със случилото се.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съпостави настояванията на чешките управляващи за обезщетения от Русия с " изнудване ", съобщи ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР